Sveakurd FC

Referat

Gamlestaden vände och vann mot Sveakurd!

Lördagsmatch på Gamlestadsvallens gräs och för motståndet stod obesegrade Sveakurd. Viktig match om vi ska ha någonting i toppstriden att göra.
Ca 25-30 pers hade tagit sig till Gamlestadsvallen, och dom skulle få bevittna en bra match.
Följande elva fick förtroendet: Dino - Rinman, Omar, Glenn, Visar - Danny, Ogge, Tuan - Axel, Tobbe, Tim
Ersättare: Hoang, Ferry, Tommy, Senad
Vi ställde upp med sorgband och inledde matchen med en tyst minut för att hedra Sveakurds lagkapten och ordförande som nyligen tragiskt gick bort.

FÖRSTA HALVLEK
Ställningskrig till att börja med. Sveakurd är tekniska och kvicka men vi har ganska så bra kontroll på händelserna ändå. Farligaste chanserna för Sveakurd kommer egentligen på fasta. Yosef Ali i Sveakurd blir varnad i minut 10 redan.
Hoang gör ett försök att spela, men baksidan håller inte tyvärr.
Ogge drar på sig en varning efter ett litet fälleben och även Omar blir varnad några minuter senare.
I slutet av första så presterar vi kanske vårat bästa anfall för säsongen. Bollen rullas snabbt från försvar till mittfält, som passar vidare den på två tillslag och när bollen når Tuan så har bollen gått som på ett snöre, säkert en 8-9 pass och Tuan slår ett inlägg där Tim dyker upp och nickar i ribban. Fantastiskt snyggt anfall och värt ett bättre öde.
Nämnde Tuan får ett kanonläge efter ett motlägg i straffområdet men skjuter över.
Strax efter detta så drar Omar på sig en frispark som Sveakurd slår in i straffområdet och nickar in säkert genom Sarwar Mustafa, 0-1!
Tungt, en jämn första halvlek trots allt där vi endast släppte till ett par chanser som Dino avvärjde. Omar är stundtals en gigant därbak och mittfältet gör ett stort jobb. Det är väl egentligen sista tredjedelen som vi inte skapar tillräckligt förutom dom två jättechanserna.

ANDRA HALVLEK
Andra halvlek börjar egentligen som första, mycket kamp. Sveakurd dribblar sig igenom både mittfält och försvar och slår upp bollen på Omars hand och domaren pekar på straffpunkten. Omar håller inte alls med men domaren har bestämt sig. Som tur var så blir det inget andra gula för honom. Pasar Mosa Sulaiman sätter säkert dit 0-2!
Bara minuten senare så når bollen Tobbe i straffområdet efter ett kombinationsspel, Tobbe faller och vi får straff. Tuan lägger upp bollen..1-2! En reducering som ger oss energi.
Taktiken ge bollen till Axel, används nu flitigt. Det blir Isco-disco på vänsterkanten och det dansas andra halvleken lång.
På mittfältet vinner Danny och Ogge i stort sett varje närkamp och bollen hamnar i vår ägo väldigt snabbt. Bakåt är det stabilt och det görs väldigt få misstag.
I minut 61 har Tuan tagit sig in i straffområdet och skjuter, det blir retur och han slår in den, 2-2!
Nu är Tuan het och rör sig över större ytor. Han tar sig in i straffområdet och blir fälld, solklar straff. Han stegar fram igen. På bänken börjar Brile, Hoang och Tommy tokhylla Tuan som därefter slår en straff i samma hörn som målvakten lagt sig ner i. Inget mål.
Vi fortsätter att spela bra och Tim gör ett fantastiskt förarbete på högerkanten och slår ett inlägg som Axel en halvmeter från mål nickar in, 3-2!
Vändningen är fullbordad och vi fortsätter att ösa. Tobbe och Axel börjar hitta varandra och mittfältet börjar hitta Tobbes fötter som allt som oftast gör något bra, förutom när det klackas. Väldigt ofta så vänder vi spel fint på Tim, som får flera chanser att avgöra matchen, men målvakten räddar allt.
Även Axel och Tuan har fina chanser att avgöra inför GaFF:s frustrerade mittfältare och försvarare och målvakt som vet att det lika väl kan kvitteras om vi inte sätter chanserna. Även Gamlestadens supportrar börjar bli oroliga. Kanske även Sarwar Mustafa som blir varnad.
Med sex minuter kvar kommer dock det förlösande målet. I ett för matchen typiskt anfall så spelar Tobbe Tim, som äntligen sätter dit 4-2! Jublet vet inga gränser och nu är det klart. Tuan drar på sig ett kort i minut 89. Slut.

SAMMANFATTNING
En bra första timme av oss, följdes av en fantastisk sista halvtimme. Rinman som vanligt så svår att passera, Glenn tar knappt ett steg fel, Omar som läser vartenda drag som motståndaren försöker sig på och Visar som alltid ger hundra procent för GaFF. Dino bakom dessa gör en väldigt solid insats och är en av seriens bästa målvakter i nuläget. Danny och Ogge gör ett hästjobb på mitten, Danny dessutom med sitt numera klassiska huvudspel och Ogge som är den komplette mittfältare som han inte varit tidigare i vår, men som nu fullständigt dominerar. Tuan, kreatören som är högst delaktig i vändningen, Axel som är uppe i Yoshiklass, den finaste komplimang man kan få i GaFF, Tobbe som är så viktig för vårat anfallsspel och Tim som på sin korta tid i GaFF spelat på i stort sett alla positioner, vilken spelare och karaktär han är.
Överdrivna hyllningar? Ja, kanske men skitsamma. Vi gör våran hittills bästa match och den här typen av vändningar är så oerhört sköna att få till.
Tyvärr så åkte Omar och Ogge på varning nr.3 och missar därmed nästa match.
Ska också nämnas att domarinsatsen var väldigt bra.
Vi tackar publiken som var där och hoppas att ni dyker upp igen nästa lördag!

Dino Fazic 1 0 0 0 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng