Referat

Uddamålsförlust i sista matchen

Efter mycket om och men så var det Härlanda Park konstgräs som fick agera hemmaplan för GaFF denna blöta höstkväll.
Ett fint följe av GaFF-folk runt planen var härligt att se. Den gropiga planen var mindre härlig att se, men något vi och motståndet fick leva med.
Inter Linné kom till matchen obesegrade och i förarsätet för att ta kvalplats uppåt.

FÖRSTA HALVLEK
En förväntad matchbild där Linné har mycket boll och framförallt Andres Vasquez har mycket boll. Vi har dock väldigt lätt att ta oss upp och skapa farligheter. Det känns lite nervöst i dom bakre leden i Linné och i minut 12 så passar en Linné-försvarare rakt på Berner som tittar upp och ser att målvakten står några meter ut från linjen. Berner drar på ett perfekt avslut över målisen och 1-0! är ett faktum.
Vi får vind i seglen av detta även om regnet vräker ner under en period. Lite snöpligt att vi går bort oss ytterligare 12 minuter efter ledningsmålet då Delgade får till ett perfekt avslut i bortre, 1-1!
Berner får tyvärr gå ut med trasig ljumske efter ca 25-30.
Linné har några chanser till men det har även vi. Vi hotar otroligt mycket på hörnor denna matchen men avsluten hamnar ofta över eller rakt på målvakt. Allra bäst läge på nick hade Henke.
En halvlek där oavgjort känns rättvist.

ANDRA HALVLEK
Samma matchbild igen och vi fortsätter att ha rätt så lätt att ta oss till lägen. I minut 58 så är Lasse och Johannes ute på högerkanten och har någon slags tillställning. Till slut så slår Johannes inlägget som visar sig perfekt och Manne som har fyllt på, nickar stiligt in 2-1!
Vi får dock inte vara glada jättelänge, då Línné kvitterar 6 min senare på ett friläge efter att Glenn stötbrutit och ingen täckt upp bakom, 2-2!
Linné ökar trycket sista 20 och skapar en del, och bollen är både i ribban och stolpen. Vi har också våra lägen, där Glenn är närmast när han på en hörna drar en volley över från en halvmeter. Domaren och Glenn överens om att det var en räddning.
Vi börjar nöja oss med kryss men tji fick vi. Med två min kvar av ordinarie tid nickar Linné in bollen på hörna och vilda glädjescener utbryter, 2-3!
Vi etablerar lite tryck den lilla tiden som är kvar, där bla Törnkvist har ett skott som går tätt över. Men tyvärr så blir det ännu en uddamålsförlust.

SAMMANFATTNING
Apropå uddamålsförlust. Vi förlorar alltså 6 matcher och i 5 av dom så förlorar vi med ett mål. Tungt såklart, men också ett bevis på att vi är bra med i stort sett samtliga kamper under denna intensiva höst.
När det gäller matchen så måste mittfältet framhävas som gör ett kanonjobb.
Bra insats av domaren måste sägas, troligtvis bästa under säsongen.
Lite trist att säsongen redan är över, den hann knappt börja. Samtidigt så har vi på kort tid fått till en jäkla fin stomme som vi kan bygga vidare på.
Just det, en grej till. Johannes fick gult. Odds på det var 1.10.

Matchens GaFFLar

Lasse: Lika bra defensivt som offensivt. Borde dessutom ha haft minst 3 ass på sina extremt fina hörnor och frisparkar. Hell of a game av Frisén.

Martin.L: Säger att ljumsken är trasig men då kan man inte spela så bra anser juryn. Läser spelet perfekt och spelar med ett lugn. Gör även ett par brytningar som är helt avgörande.

Rinman: Apropå att läsa spelet, Rinman tar knappt ett steg fel i matchen defensivt. Men det har vi ju vant oss vid. Uppe i klassisk Rinmanform nu, synd att säsongen tog slut då bara.