20:00

Angered BK

Referat

Förlust med ljusglimtar

Det var länge osäkert om det skulle bli match denna kalla onsdagkväll. Dels så hade kommunen struntat i att ploga planerna dagen innan (även dom planer som ska vinterhållas). Dels så hade vi 13 återbud till matchen vilket gjorde att vi var osäkra på om vi ens kunde ställa en elva på benen.
Planen plogades dock, även om linjerna fick flyttas in lite i banan och vi fick ihop elva spelare. GaFF har aldrig lämnat WO i en tävlingsmatch och nu i efterhand så var det riktigt skönt att vi inte behövde göra det.
Att en av våra målvakter fick spela mittback och att ett par gubbar fick spela på lite ovana positioner gjorde ju uppgiften riktigt svår. Särskilt med tanke på vilka som stod på andra planhalvan. Division 3-laget Angered BK med målet att vinna trean(och kanske även cupen). Angered även dom utan någon avbytare men snittvikten på spelare och att dom troligtvis inte hade en mv som utespelare talade ju ändå till deras fördel.

FÖRSTA HALVLEK
Vi hade en tydlig tanke på hur vi ville ligga defensivt och ligger väl helt ok i början av matchen, men lite passivt stundtals. Trots att vi nämnt att ABK troligtvis skulle köra mycket korta hörnor så är vi inte med på det och efter en sådan så lyfts bollen in, Dino tacklas och borde kanske ha fått en frispark, men bollen hamnar i mål, 0-1!
Vi går bort oss på ännu en kort hörna, en skottfint och perfekt avslut senare så står det 0-2!
Efter detta så blir det bättre defensivt men bara ett par minuter innan paus så gör ABK ett riktigt snyggt mål då dom klacktunnlar och någon i GaFF har tappat sin gubbe som helt ren kan sätta dit 0-3!
Vi har egentligen bara en bra målchans i första då Agges skott blockas till hörna. Anmärkningsvärt också att vi inte drar på oss en enda frispark.
ANDRA HALVLEK
Runt 10 minuters strecket i andra så blir vi passiva i ett par situationer, 0-4! Och strax därefter 0-5!
Här känner man ju att nu kan det rinna iväg. Istället så är det nu som vi börjar höja oss ordentligt. Släpper till betydligt mindre bakåt och börjar även hitta spel framåt och bör i ärlighetens namn göra mål. Agge har ett läge själv med målvakten från nära håll, men en fin räddning. Johannes har ett läge där han egentligen mest behöver raka in bollen men den går utanför. Matchen slutar dock 0-5.

SAMMANFATTNING
Usla förutsättningar för våran del inför match så sett till det en riktigt bra insats trots förlusten. Bra disciplin, hårt jobb och ändå några helkaratiga målchanser. Och fanns en del positiva bitar att ta med oss. Även ett par grejer som vi kan göra bättre men man får ha i åtanke att många är borta denna match och att det fortfarande är februari. Det ska dock sägas att förlusten är den största som vi har åkt på tillsammans med 2-7 förlusten mot Bergsjön SK 2017.
Angered har ju en rörelse och passningsspel som inget lag i sexan kommer i närheten av så vi behöver inte lägga så mycket vikt vid resultatet eller matchbild men vi hittar som sagt ändå flera saker som vi kan ta med oss.
Efter matchen så har alla funktionärer från ÖC lämnat och möjligheten till dusch försvann.

3 GOA
Gött 1: Anfallsparet Alex och Agge som hittade en kemi direkt. Alex med sin styrka, teknik och speluppfattning och Agge med sin snabbhet, ettrighet och vilja, kompletterade varandra mycket bra denna match och lyckades trots det svåra motståndet själva skapa oro vid flera tillfällen.
Gött 2: Fysiken och viljan. Trots att vi får jaga jättemycket boll så har vi våran bästa period sista halvan och ökar då. Mycket pga att mittfältet höjer sig i andra. Det är 2x30 visserligen men det bådar gott.
Gött 3: Stämningen på plan. ABK var ett skönt gäng och det var en enormt lättdömd match för domare Dalentoft. Kanske lite väl snällt tom.