16:15

Bergums IF

Referat

Rekordvinst hemma mot Bergum!

Dags för säsongen att avslutas med match mot Bergum. Bergum med en jobbig säsong bakom sig med bara en seger (mot Götaholm). Vi kom med en för dagen stark och spelsugen trupp.

FÖRSTA HALVLEK
Det dröjer bara 3 minuter innan det ringer. Glenn slår ett inlägg mot bortre, vilket vi pratat om inför matchen och där är Leo som på volley enkelt sätter dit 1-0!
Några minuter senare så hamnar Leo rättvänd i straffområdet och rundar två försvarare och lägger in bollen i bortre, 2-0!
Efter en halvtimme så slarvar vi nere vid straffområdet och Freih knorrar in bollen i krysset, 2-1!

ANDRA HALVLEK
Rinman tar sig upp i straffområdet, får en boll och med en excellent förstatouch så skapar han sig läge men blir klumpigt fälld och domaren blåser för straff. Mattias kliver fram och skickar bollen i fel hörn för målvakten, 3-1!
Nu lossnar det rejält. Olsson gör en överlapp förbi Rinman och tar sig vidare upp i banan och har någon form av egen show, där han till slut får ett skottläge och dundrar in bollen i mål från strax utanför straffområdet, 4-1!
På en hörna från Mattias så gör en Bergumspelare självmål, 5-1!
Larsson är målsugen och stöter in en retur, 6-1!
Med kvarten kvar så lobbar Leo över Bergums mittbackar, Axel nickar upp i luften och gör en bicycleta som går i en båge över en utrusande målvakt, 7-1! Sicket mål.
Leo fixar en straff och Mattias ger bort den. Leo säkert i mål och hattrickskytt, 8-1!
Axel spelar osjälviskt fram Larsson som stöter bollen i mål, 9-1!
Mattias slår en härlig crosspass som Larsson tar emot och kanonskjuter in, 10-1! Riktigt snyggt och även Larsson gör hattrick.

SAMMANFATTNING
Utöver dom redovisade målen så har vi 10-15 vassa lägen till. Bergum har å sin sida flera bra möjligheter att göra ett par kassar. Hursomhelst en skön seger och kul att se spelglädjen i laget, framförallt i andra halvlek. Höga betyg för i stort sett alla spelare i laget.

Publik: 36
3 1-0 Leo Kyriazis (Glenn von Beetzen)
9 2-0 Leo Kyriazis (Mergim Ibishi)
29 2-1 Walid Freih
43 Gult kort Glenn von Beetzen
50 3-1 Mattias Thalén, straff (Joakim Rinman)
89 10-1 Pontus Larsson (Mattias Thalén)

- Resultatet var den största segern i GaFF:s historia. Tidigare rekordvinster var Rödbo hemma 2016 (10-2) och Partille borta 2018 (8-0).

- Richard Björnander och Pontus Olsson tog sig in på topp 10 över flest tävlingsmatcher i Gamlestadens historia.

- Leo Kyriazis är redan uppe på delad 5:e plats genom tiderna målmässigt. Mattias Thalén är delad 9:a.