Referat

Uttåg i kvarten

Tidig kvällsmatch på Gamlestadsvallen och ett regn som vägrade sluta strila ner. Björndammen som vi aldrig mött innan denna säsong och nu möter för andra gången på en månad. BBK hör hemma i 5A och gjorde en stark säsong ifjol.

FÖRSTA HALVLEK
Första 20 minutrarna så tar inget av lagen några direkta risker. BBK har svårt att tränga igenom och vi skapar i ärlighetens namn inte supermycket heller. I minut 22 så utnyttjar vi ett misstag av BBK och slår upp bollen på Lukas som lirar vidare till Leo som kommer fri med målvakten och mycket kyligt lättar den över honom, 0-1!
Matchbilden förändras inte särskilt mycket av målet, BBK har mer boll och vi ligger rätt och kontrar.
Därför så känns det onödigt när dom med mindre än 10 min kvar av halvleken vinner en nickduell, en vindsnabb gubbe kommer i djupet och slår ett inlägg som förpassas in i mål av en helt omarkerad spelare, 1-1!

ANDRA HALVLEK
Björndammen drar upp tempot direkt i andra och vi är kvar i halvtidsvilan mentalt. Ett inspel till som ännu en omarkerad spelare kan raka in i målet, 2-1!
BBK är klart bättre än oss första kvarten i andra och när dom dessutom får mål till skänks så blir det inte lättare. På en fast situation så skarvar Rinman in bollen i egen kasse, 3-1!
Vi justerar lite och börjar bli lite mer desperata på gammalt klassiskt GaFF-vis. Kommer runt på kant, främst genom en pigg Leo och har en del inspel som mycket väl kan sluta i mål. På en hörna så blir det lite kalabalik och det slutar med att vi får straff. Richard slår en rätt så bra straff, men Petrovski i målet räddar!
Istället för att nedslås så sätter Richard fart på vänsterkanten, gör sin gubbe och spelar in till Robin som får snedträff tillbaks till Richard som i misstänkt offsideläge petar in bollen, 3-2!
Richard har ett skott strax efter som målvakten touchar upp i ribban. Även BBK har ett skott i ribban.
5 min efter reduceringen ringer det igen, på ännu ett inspel där Tommy och Philip ensamma kämpar på framför mål, men BBK stöter in den och det är 4-2!
Sista 10 är det riktigt Hawaii-fotboll och det skapas chanser åt bägge håll.

SAMMANFATTNING
En stabil första halvlek av GaFF men en rörigare andra. Lite för enkla mål i baken och lite mer förvirrat i positionsspelet jämfört med mot Semberija, även om det ändå är helt ok. Stundtals lite för slarvigt och stressat passningsspel.
Men ändå en godkänd insats. Vi visar mycket hjärta och det är starkt att vi aldrig ger upp trots diverse motgångar under matchen. Vi skapar chanser och med en del flyt så hade vi tom kunnat ta hem detta.
Lite intressant att 3 av BBK:s 4 mål görs av inhoppare. Dom vinner ändå rättvist även om det inte var någon överkörning.
Cupspelet är över för denna gång och vi ska vara nöjda med vad vi presterade under dessa två veckor.

"22 0-1 Leo Kyriazis (Lukas Wallmander)
"28 Gult kort Hanan Ahmed, Björndammen
"36 1-1 Anton Linde
"47 2-1 Tony Rintamäki
"62 3-1 Tony Rintamäki
"73 Straffmiss GaFF
"75 3-2 Richard Björnander (Robin Forsberg)
Philip Bladh 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng