Referat

Bragdartad insats tog GaFF till kvarten

Dags för den andra och avslutande matchen i Östra Cupens grupp 7.
Förutsättningarna glasklara; endast vinst gällde, då Semberija hade bättre målskillnad.
Vi visste att motståndet var tufft(Semberija spelar i fyran) och ändrade lite i uppställning och spelsätt. Samtidigt så hade vi en tro på oss själva och visste att det var en fördel för oss att gruppspelsmatcherna spelas 2x30.

FÖRSTA HALVLEK
Som sagt, vi visste att Semberija skulle vara duktiga, men vi hade inte många bolltouch första 10-15 min. Semberija spelade en teknisk, rörlig fotboll och vi fick slita hårt med överflyttningar och försöka att ligga tight och vara aggressiva.
Ju längre halvleken går så lyckas vi dock fånga upp motståndet bättre och bättre och när halvleken ska summeras så var det ärligt talat inte så många chanser för Semberija att prata om. Nån flick tätt utanför och ett misslyckat inlägg som touchade ribban var det närmaste man kom. Å andra sidan så hade vi endast ett par halvchanser på inlägg.
Vi var nöjda med 0-0 i paus.

ANDRA HALVLEK
Egentligen ungefär samma matchbild första halvan av andra halvlek. Dock så börjar vi få fast bollen något mer. Försvarsmässigt så fortsätter vi att närmast vara fläckfria.
Vi får en frispark en kvart in när Robin fälls. Den här gången så steppar Richard fram och drar till ett lågt, stenhårt skott som letar sig in i maskorna, 1-0! Grymt skönt, men samtidigt mycket tid kvar och mycket jobb kvar att göra.
7-8 min senare så ger sig Richard av på en patenterad djupledslöpning med boll och tar sig hela vägen ner till kortlinjen. Vi fyller på riktigt bra och Richards inspel når Leo som skarvar bollen utanför i kanonläge.
Anfallet efter så tar sig istället Semberija ner till våran kortlinje, och bollen(som kan ha varit ute), spelas snett bak och läggs enkelt in bakom Phlip, 1-1! Tung sekvens.
Det döms en del frisparkar och delas ut ett par gula i en inte särskilt grinig match egentligen.
Med två minuter kvar så vinner vi bollen på egen planhalva och Mattias spelar upp bollen på Leo, Semberijas backlinje står högt och Leo löper med bollen med deras back ivrigt kämpande bredvid. Avslutet är hur kyligt som helst i bortre, 2-1! Vilket tillfälle för Leo att göra sitt första mål i GaFF-tröjan!
Konstigt nog så blir det för andra matchen i rad en massa stopptid trots att halvlekarna bara är på 30 min. Semberija skrapar ihop en kanonchans på ett inlägg där man nickar millimeter utanför stolpen.
Vi håller undan och tar en oerhört meriterande seger!

SAMMANFATTNING
Först och främst, en stor eloge till Semberija som spelar en väldigt fin fotboll. Dock så rubbade det inte våran matchplan, utan den genomförs som planerat.
Vi vinner matchen på att vi spelar som ett lag, ett kollektiv och jobbar stenhårt för varandra. Vi har väl 3 bra chanser och gör 2 mål på dom, vilket med våra mått mätt är strålande.
Väldigt få misstag av backlinje och målvakt, ett mittfält som inte viker sig en tum och ett stackars anfall som inte får många bolltouch men som offrar sig för laget.
En skön skalp och Gamlestaden FF är som enda div.6 lag vidare till kvartsfinal!

"37 Gult kort Ali Selim
"44 1-0 Richard Björnander (Robin Forsberg)

Philip Bladh 1 0 0 0 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng