12:15

Gunnared KIF

Referat

GaFF avslutade med stil!

Sista matchen för säsongen skulle gå av stapeln på konstgräset på Gamlestadsvallen.
Rickard som hade tvätten var sjuk och lämnade återbud och anslöt därmed till en gedigen återbudslista där bla tre avstängda spelare återfanns.
Berner som numera arbetar som tvättsamordnare delegerade snabbt tvätten till Samir.
Hursomhelst så fick vi ihop 15 glada gubbar och vi var redo för lite boll.
På läktaren syntes Ture och i omgångar även Tommy.

Första halvlek
Jämn start på matchen och väntad matchbild. Berner som startat piggt och rörligt blir fälld i minut 4. Precis utanför straffområdet och i ett klassiskt "vänsterfotsläge". Vi hade dock ingen vänsterfot tillgänglig och Hoang som inte var utpekad som frisparksskytt efter hans indirekta frispark mot City som gick till inkast står uppställd bakom bollen. Det blir en låg frispark som målvakten inte orkar hålla utanför, 1-0! Underbart självförtroende från Hoang och ett bra beslut uppenbarligen. Första målet sedan comebacken i GaFF för Pham.
Bara minuten senare blir det klapp klapp spel från dom vita eleganterna från Gamlestan och bollen når Johan på kanten som med fantastisk precision når Robin på bortre stolpen som enkelt rakar in 2-0! Slå upp ordet drömstart och ni hittar just detta.
Gunnared blir lite stressade men dom fortsätter med samma matchplan och vi lyckas skapa målchanser och är gång på gång i bra lägen att skapa ännu fler.
Istället blir vi passiva bakåt och faller tillbaka i minut 15 då Dragutinovic reducerar till 2-1!Matchbilden fortsätter att se likadan ut där Gunnared har boll och vi ställer om.
Robin blir omfamnad och slagen av målvakten men det blir ingen straff.
Minut 39 och just Robin har bollen på kanten och får in den till sin vapendragare Fenan som får en lite svag förstatouch men bollen går istället på andra foten och målvakten blir helt ställd, 3-1!
Hoang tar en taktisk varning i minut 42 och hör och häpna, det var hans första gula i GaFF på 60 matcher!
Bortasektionen är nu högljudd och arg och domaren stoppar matchen för lite samtal med tränarna.
Regnet blir mer påtagligt men vi kommer i ännu en omställning där Johan vänder spelet till Robin som kommer fri och placerar in bollen, 4-1! Riktigt psykologiska mål som vi gör i första halvlek.

Andra halvlek
Det blir en sämre start i andra där Ransteg gör 4-2! Detta efter att vi är otroligt passiva i eget straffområde igen och Philip gör en kanonräddning men det blir ett läge igen och då gör Gunnared inga misstag.
Gunnared har ännu mer boll i andra och vi har svårare att komma i bra omställningslägen. I alla fall första halvtimmen.
De flesta avsluten skjuts dock över eller utanför från distans eller så är det Philip som räddar stabilt.
Frustrerat i bortalaget men få gula delas ut. Faktiskt bara ett, Nordeke med ett väldigt kort förflutet i GaFF precis som för övrigt Kyriazis i bortalaget.
Niclas blir varnad efter en taktisk varning med 12 min kvar.
Sista kvarten börjar vi skapa igen. Mackans friläge räddas. Fenan har en otrolig chans två gånger om, men skjuter utanför efter att målvakten räddat. Niclas har några riktigt fina inläggsfrisparkar som vi inte lyckas utnyttja dock.
Fenan gör faktiskt ett mål som mycket tveksamt döms bort. Lite VAR känsla över det när Fenan firar men domaren väljer frispark till bortalaget.

Sammanfattning
Vi följer matchplan nästan perfekt och är dessutom effektiva i början på matchen vilket ger oss ett skönt försprång.
Starkt att hålla undan så bra i andra även om kvaliten sjunker.
Framförallt väldigt skönt att vinna sista matchen och få en go känsla. Hösten har verkligen varit annorlunda mot våren då vi slog förlustrekord. Nu blev det en stabil sjunde plats i serien och en i alla fall placeringsmässigt godkänd säsong.
Ska också nämnas att Johan nu är GaFF:s fjärde meste framspelare genom tiderna, efter i tur och ordning Tobbe, Robin och Hoang.
Nu blir det en lång och efterlängtad vila innan 2023-säsongen ska inledas.

Matchens GaFFlar

Philip: Framförallt framträdande i andra halvlek då han agerar stabilt och gör en kanonräddning. Men även bra utsparkar som skapar positiv oreda.

Niclas: Tar bara bra beslut i stort sett och nästintill felfri defensivt som offensivt. Som vanligt bra fasta.

Hoang: Outröttlig på mitten och benen går som trumpinnar bland överraskade motståndare. Jättefin defensiv insats men såklart även bra i offensiven med sin blick och teknik.